Gratis levering fra kun 399 kr - 1-2 dages levering

Guiden til hvordan du vedligeholder din Lædertaske!

Sendt d. 23 May 2015

Vi har i dag sat en guide sammen, der vil lære dig hvordan du passer bedst på din nye læder taske!

Beskyttelse

Læderet på din taske kan blive stift og grimt, hvis det modtager regn og væsker. Det kan derfor være smart hvis man vælger at få sin lædertaske imprægneret, således at tasken ikke bliver påvirket når den er i kontakt med væsker. Det anbefales at man anvender dette beskyttende lag til sin taske et par gange om året. 

For at genoprette sin lædertaskes smidighed samt blødhed, bør man bruge et smøremiddel til produktet. Smøremidlet hjælper læder fibrene med at bøje, samtidig med at en belægning af fibre tilføjes, og hjælper med at stoppe oxidation. Eksperter mener at olie-baserede conditioners samt beskyttelses produkter med animalske fedtstoffer og naturlige olier, kan skabe bakterier og svamp, der kan slå hårdt ned på din lædertaske. I stedet mener de at man skal bruge fedt- eller oliebaserede smøremidler.

Polering

En polering af din taske vil skabe en flot blank glans. Sko er dog det produkt som oftest bliver poleret. Når man polere en lædertaske bør man gøre det i små cirkulære bevægelser, og koncentrere sig om at ramme de steder med skrammer og ridser. 

Rengøring

Hvis læderet på din taske bliver snavset, skal det rengøres med et produkt som ikke fratager læderet af dens naturlige smøring. Sadel sæbe bruges ofte til at rense læder. Der findes dog mange rengøringsmidler på markedet, som kan rengøre læderet uden at det tager skader. 

Fjernelse af fedtpletter

Fedtpletter og olie kan gøre alvorligt skade på skønheden af et læderprodukt. Selvom pletter dog ikke altid kan fjernes helt, er det faktisk muligt at bruge alm. tavle kridt til området hvor pletten er opstået. Kridtet bør efterlades på pletten i ca. 24 timer. Det skal helst ikke gnides ind i læderet, så man skal være en smule forsigtig når man gør det. Der kan dog også anvendes professionelle læder rengøringsmidler.

Flere indlæg

Hvad leder du efter?